Activiteiten

Wat we organiseren

Activiteiten

Hieronder staan activiteiten beschreven, die aangeleverd en goedgekeurd zijn door de Werkgroep Valpreventie Wijchen om geplaatst te worden op deze site.

Bent u dienstverlener neem hiervoor contact met ons op.

Cursus Valpreventie: Vallen Verleden Tijd

Datum: 06-10-2022
Tijd: 11:00 tot 12:30
Locatie: Derks4Sport, Homberg 2996, 6601 XR Wijchen
Valpartijen hebben niet alleen medische gevolgen maar ook andere consequenties. Een val leidt vaak tot valangst, waardoor mensen activiteiten, zoals boodschappen doen en wandelen gaan vermijden. Het gevolg is dan een verslechtering van de lichamelijke conditie en van het algeheel welbevinden. De cursus omvat 10 lessen van ongeveer 1,5 uur en wordt gegeven door fysiotherapeute Hetty Voeten in samenwerking met Derks4Sport . De deelnemers moeten in staat zijn 15 minuten te lopen, met voorkeur zonder hulpmiddel en zij mogen geen beperkingen in inspanning opgelegd hebben gekregen door een specialist. ONDER VOORBEHOUD VAN CORONAMAATREGELEN. Onder de rode knop "Lees verder", vindt u het inschrijformulier.
Lees verder

seniorensportvereniging : Oud-Fit

Datum: 08-08-2022
Oud-Fit is een seniorensportvereniging die zich voornamelijk bezighoudt met 50-plussers die graag actief willen zijn met leeftijdsgenoten. (https://oud-fit.nl/) Bent u (oud-) voetballer, hockeyer, (tafel)tennisser, volleybalspeler badmintonner, of andere ex- sporter die na de seniorencompetitie minder actief is geraakt en voelt u zich wel ‘senior’ maar wil nu de draad toch weer wil oppakken? Of hebt u niet zo’n uitgesproken ‘sportverleden’? SSV Oud-Fit reikt u daarom de hand met een op uw situatie toegesneden programma voor iedereen in grofweg ‘de tweede levenshelft’ die (opnieuw) wil gaan bewegen. Iedere deskundige, zoals de welbekende prof. Erik Scherder, onder andere bekend van ‘Het fitte brein’ kan u uitleggen waarom dat een geweldig goed idee is. Nationale en internationale cijfers tonen aan dat 1 op 3 thuiswonende 65-plussers en nagenoeg de helft van de 80-plussers minstens eenmaal per jaar valt. Bij ongeveer 40% van hen resulteert dit in een letsel...1 Het Oud-Fit programma ‘Zeker Bewegen’ ( ook wel ‘Bewegen in Balans’) beoogt het risico op vallen voor senioren drastisch te beperken door de deelnemers helpen de juiste reflexen te ontwikkelen bij het (plotseling) verliezen van het evenwicht in onverwacht situaties, door het aanleren van ‘val-techniek’, èn door het verbeteren van de algehele fitheid en conditie. Meer weten? Of vooral : Meer Meedoen? Kijkt u eens op www.oud-fit.nl; mailt u met oudfitwijchen@gmail.com of belt u met 06 51058694 Wilt u Fit Oud worden? Begin dan bijtijds - als het even kan vóórdat u weet hoe Abraham of Sara eruit zien- , met meedoen aan het Oud-Fit programma... U bent van harte welkom.
Heb je een vraag?
Neem contact op